TAHMİNLERE YÖNLENDİRİLECEKSİNİZ


LÜTFEN BİRKAÇ SANİYE BEKLEYİN 



Serkan Yaşar Altılı Tahminleri


Birinci koşuda Wonder'in anadan kardeşi My Leah'la ekürisi My Royal ilk atlarım. Coşkunların atları süratli oluyor. Hem Urfa'da hem de Adana'da yaptığı çalışmalar iyi olan Kadirefe de ilk rakip gibi duruyor. Orjini iyi olan Alçinim, Marcavelly'nin koşan ilk atı Queen Sabo ve de uzuncu gibi görünse de ilk yarışında aen iç kulvardan çıkmasının sağladığı avantajla Princess Miryam yazılabilir.

Neşvan uzunda ne kadar iyi koştuğunu bugüne kadar hiç tabeladan düşmeyip iki defa da kazanarak ispatladı. Son yarışında az bir farkla geçildiği Doruyiğit'le Bişkekhan da iyi atlar. Burada da çok istikrarlı giden rakibi olmamasıyla favorim. Ekürilerden Arısan yarış gördü. Dediğim gibi Bişkekhan da iyi bir at. Onlarda küçük kuponlara eklenebilir. Küçük kuponlarımızda sürpriz olarak, Mahsun Turan'la iyi koşan Batınhan'ı yazabiliriz.

Üçüncü koşuda gruptaki diğer atlardan daha iyi olan ve de formda görünen Vasily'yle Gipsy Danger küçük kuponlara yetecektir. Daha büyük kupon yapıp sürpriz arayacak olanlara şansları çok olmasa da bu iki at kötü koşarsa, kazanabileceğine inandığım rakiplerini yazdım.

İlk ayakta hem yaptıkları iyi çalışmalar hem de güzel orjinleriyle Stay With Me ve de Kemençem Kızı'i yazacağım. Stay With Me süratli at Babafırat'la anadan kardeş, Kemençem Kızı da İzmir'den tanıdığımız Karadamar'ın anadan kardeşi. Bana kalırsa, ilk ayakta bu iki ata güvenip diğer koşularda sürpriz aranmalı.

Renk Farkı evvelki sene çim pistte hem Adana hem de İstanbul'daki yarışlarıyla kendini göstermişti. Bu defa da tek yarışını kazandığı aprantisi Mert Ali Solmaz'la koşacak. Son iki yarışında dikkatimi yeniden çeken safkan ilk sıradan yazılmalı. Miss Eleni, Made İn Foça, Dublin ve de Gipsy Danger arkasından yaptığı beşincilikle Summer Pictures, gördüğü yarışla iyice düzelen Lady Bourbon ve de küçük kuponlara sürprizden yazılabilecek Limoncello yeterli görünüyor.

Tangöze evvelki sene çok daha iyi atlarla koşup kazanmıştı. Bu sene de üç yarış görüp çok iyi duruma geldi. Son ikinci olduğu koşuda pisti çok dolaşınca ikincilikte kaldı ama yine de bu koşuda yakın rakip olarak sunulan atları geçti. Bu defa Müslüm Çelik'in de binecek olmasıyla güvenim artmış durumda. Dört defa koşup iki birincilik iki de ikincilik yaptığı 1300 metre çimde yine kazanacağına olan inancım herkes gibi tam olup bankomdur.

Çok uzun aradan sonra ikincilik yapan Rönesans, yabancı orjinli bir at. Koşuya güzel de hazırlanmış. Ama benim bu ayakta çimde daha iyi koşacak diye düşündüğüm ya da orjini itibariyle takip ettiğim ilave atlarım olacak. Bunlardan ilki ve de küçük kuponlara yeter gördüğüm Hesperos'tur. Üç ay sonra koştuğu iki yarışta sorunu kalmadığını gösterdi.

Beşinci ayak sürpriz bir atın kazanmasını beklesem de ikinci olduğu koşuyla Orphan Girl'ü ilk sıradan ekleyeceğim. Favoriden bir kazaya uğramayalım. Yine Müslüm Çelik'le Love Flower da ekleyip arkasından sürpriz atlarımızı sıralayalım. Fire Mambo'yla anadan kardeş olan Best Of Hazal, Cahil'in anadan kardeşi Zülkerin, evvelki sene Ankara'da çimde bir yarış kazanan Madam Chernobyl ve de çimde bomba beklediğim Derrüş eklenebilir.

Son ayakta ilk sıradan yazacağım at çimdeki ilk koşusunda uzunda ikinci olan Babaşahin olacak. Şartlı 19 koşuda rakip gördüğüm atları da sıralamamla yazdım.